2022-03 Pardubice

12.03.2022

2. turnaj, tentokrát v Pardubicích: vítězí Ondra Surán, Míla Kratochvíl

Bourbon si přišlo ochutnat 28 hráček a hráčů, tedy v systému Baker 14 dvojic. Papírové předpoklady byly, že se o vítězství bude prát dvojice Ondra/Míla s domácím tandemem Adam/Vláďa. Ale předpoklady jsou jen kus papíru, rozhoduje se na drahách. Nahlédněme tedy, jak to vlastně dnes bylo.

Jen na okraj: dvojice v bakeru mají jedno velké specifikum - kdo si co rozhodí, to si také musí sám dohodit. Nelze spoléhat na parťáka, protože hráči se střídají ne po hodu, ale po frejmu. Pokud chce dvojice uspět, musí hrát dobře oba, jeden druhému pomoct nemůže.

Kvalifikace se hrála na součet 10ti her. Papírovou prognózu naplnili Adam Vondráček s Vláďou Pitašem, byli se součtem 2150 (vč. HDC) nejlepší). Ovšem hned za nimi s 2123 jsou Ondra Surán s Mílou Kratochvílem. Ani tady odhady nelhaly. Třetí po kvalifikaci končí Standa Nejezchleba s Jirkou Klečkou. Ti už ale ztrácejí nějakých 100 bodů. Do finále postupuje podle Propozic 12 nejlepších tandemů. Tím posledním postupujícím byli Milan Jindřišek se Standou Dohnálkem. Dalším dvěma dvojicím se dařilo dnes méně a tak skončily již po kvalifikaci.

Finále znamená dalších 8 her od nuly. Dráhy si dvojice vybíraly podle pořadí v kvalifikaci. V prvním bloku 4 her se s ničím nepárali Klečka - Nejezchleba (862), čímž ostatním ukázali svá záda a odsoudili je do role těch, co musejí dohánět. Druhý blok 4 her již pro ně tak výživný nebyl, tady naopak ukázali své přednosti Surán - Kratochvíl (899), lepší byli i Vondráček - Pitaš (836). Jdeme tedy všechny hry sčítat. Vliv mají pochopitelně i hendikepy (Surán, Kratochvíl 0, Vondráček, Pitaš 8, Klečka, Nejezchleba 11). Hotovo, sečteno, seřazeno:

1. místo: Ondřej Surán, Miloslav Kratochvíl

2. místo: Stanislav Nejezchleba, Jiří Klečka

3. místo: Adam Vondráček, Vladimír Pitaš

Takže Standa s Jirkou narušili papírové odhady a vklínili se na 2. pozici. Překvapili Šimon Vondráček s Eliškou Brychovou svým 4. místem! Nejvyšší hru 268 zaznamenali dnešní vítězové ve finále. Jinak do evidence nejvyšších her v systému Baker jde ze dneška hned 6 čísel (jsou tam evidovány hry 240+).

Nejlepší byli oceněni dárkovými balíčky a medailemi, navíc vítězové dostali zpět startovné. Dnešní turnaj také znamenal druhý přísun bodů do roční tabulky, která je vedena jednak za všech 9 turnajů a jednak pro každé centrum extra (Praha, Pardubice, Brno Kaštanka). Na nějaká hodnocení je však příliš brzy, vždyť máme za sebou jen 2 turnaje z celkem 9, přičemž do celoroku se započítává 8 nejlepších umístění jednotlivých dvojic. K vidění je ve Výsledkové listině na jednom z listů souboru. Výsledková listina je níže ke stažení.

Na fotkách vidíme všechny 3 nejlepší dvojice a také majitele max náhozu.

Kdy hrajeme další turnaje je vidět ve výsledkové listině (ke stažení) na záložce Roční žebříček. Nejbližší turnaj se bude hrát 15.04.22 v Brně na Kaštance, obsazovačka na to je již otevřena, lze se tam registrovat (15.04. je sice pátek, ale je to volný den - státní svátek). To už doufejme bude nafta i benzín na nějakých rozumných hodnotách... Na informace o turnaji v Brně a přihlášení do turnajů můžete jít přímo TUDY. Nejbližší turnaj opět v Pardubicích je naplánován na 09.07.22. I sem se lze již registrovat.

Díky všem hráčkám a hráčům za účast, příjemnou atmosféru a pěkné hry. Poděkování patří i dobře šlapajícímu centru Bowlingzone. Jsem rád, že se herní systém Baker líbí, je zajímavý, neotřelý a v našich krajinách výjimečný.

Mějte se všichni dobře a zůstaňte zdrávi!

Milan Soušek, organizace turnaje